Extranet-valikko
VALIKKO
Vuoden Energianerokas -kilpailu

Onko työpaikkasi tai kumppanitahosi tehnyt energiatehokkuusteon, joka ei ole vain energiafiksu vaan suorastaan nerokas?

Haussa eivät ole vain suurimmat ja mahtavimmat teot, vaan tässä kisassa pienikin voi olla suurta. Vaikuttavuus, erottuvuus ja rohkeus ovat valttia.

Ilmoita oma tai tuntemasi organisaatio mukaan kilpailuun 4.11.2019 mennessä. Kilpailuun voi osallistua myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla.

Kilpailu

Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva palkitsevat ansioituneimmat energiatehokkuusteot vuoden Energianerokas-tunnustuksella. Vuoden energianerokas -tunnus myönnetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

 

KUKA VOI OSALLISTUA KILPAILUUN?

Kilpailuun voivat osallistua energiatehokkuussopimuksiin liittyneet yritykset ja kunta-alan toimijat. Myös järjestelmä/palveluntarjoaja voi ilmoittaa esimerkiksi asiakasyrityksen tai kunnan mukaan kilpailuun, jos tämä on mukana energiatehokkuussopimuksessa. Kilpailuun voi osallistua myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla.

 

Haussa energianerokkaimmat teot

Kilpailuun voi osallistua energiatehokkuusteolla, joka on

  • konkreettinen energiankäyttöä tehostanut toimenpide,
  • kampanja,
  • koulutus,
  • viestintäteko,
  • toimintatapa tai
  • mikä tahansa esimerkillinen tapa edistää energiatehokkuutta.

 

Millainen teko on energianerokas?

VAIKUTTAVA & TULOKSELLINEN

Vaikuttava energiatehokkuusteko on tekijän kannalta tuntuva ja merkityksellinen. Teolla voi olla myös laajempaa alueellista tai yhteiskunnallista merkitystä. Tuloksellinen teko on onnistuneesti toteutettu ja sen hyödyt ovat moninaisia.

KEKSELIÄS & INNOSTAVA

Kekseliäät energiatehokkuusteot erottuvat joukosta. Innostavimmista teoista huokuu tahto parantaa toimintaa sekä luoda ja kokeilla uutta. Rohkea ja uudenlainen toteutustapa on usein merkki nerokkuudesta.

 

 

Voit osallistua kilpailuun myös ruotsin- tai englanninkielisellä hakemuksella. READ MORE In English

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu tai ilmianna

Ilmoita oma organisaatiosi mukaan tai vinkkaa meille taho, joka on mielestäsi edistänyt esimerkillisesti energiatehokkuutta.

Ilmoittautuminen tapahtuu suomen-, ruotsin- tai englanninkielisellä verkkolomakkeella. Ennen ilmoittautumista on hyvä silmäillä kilpailun pelisäännöt sekä myös varmistaa, että ilmoitettava organisaatio on mukana 2017-2025 energiatehokkuussopimuksissa.

Täytä ja lähetä ilmoittautumislomake verkossa viimeistään 4.11.2019.

OSALLISTU KILPAILUUNDelta i tävlingen

Voittajat

voittajat julki joulukuussa 2019

Voittajat saavat oikeuden käyttää ”Vuoden Energianerokas 2019” -tunnusta omassa viestinnässään.

Vuoden Energianerokas -kilpailun voittajista viestitään medialle ja ne ovat näkyvästi esillä energiatehokkuussopimusten verkkosivuilla ja muussa sopimusaiheisessa viestinnässä. Kilpailun voittaneet teot/toiminta valokuvataan.

Voittajille luovutetaan kunniakirjat erillisessä työ- ja elinkeinoministeriössä järjestettävässä tilaisuudessa.

 

Kilpailuohjeet

Tutustu kilpailun ohjeisiin

Niistä löydät tietoa seuraaviin kysymyksiin: Kuka voi osallistua kilpailuun? Millaisella energiatehokkuusteolla kilpailuun voi osallistua? Miten kilpailuun osallistutaan? Ovatko ilmoitettamasi tiedot julkisia? Miten voittajat valitaan?

Kilpailuohjeet

 

Tuomaristo

TUOMARISTO VALITSEE VOITTAJAT

Vuoden 2019 energianerokkaat valitsee tuomaristo, jonka jäsenet koostuvat alan arvostetuista asiantuntijoista.

Tuomariston jäsenet:

Tiina Sekki,
Energiavirasto
TkT Tiina Sekki toimii yli-insinöörinä Energiavirastossa päävastuullaan energiatehokkuussopimukset. Hän on pitkän linjan rakennetun ympäristön energia- ja ympäristöasiantuntija, jolla on kokemusta yksityiseltä ja julkiselta sektorilta.

Pia Outinen,
TEM
DI Pia Outinen on erityisasiantuntija työ- ja elinkeinoministeriössä, tehtävänään energiatehokkuusdirektiivin toimeenpano. Hän on työskennellyt myös teollisuuden tuotanto- ja ympäristötehtävissä sekä kuntapuolen kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden tehtävissä.

Janne Hietaniemi,
Solved
DI Janne Hietaniemi on cleantech-alan innovatiivisten liiketoimintamallien asiantuntija, Solvedin varatoimitusjohtaja ja perustajajäsen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus cleantech-liiketoiminnasta sekä teollisuuden energiatehokkuudesta.

Esa Vakkilainen,
LUT-yliopisto
TkT Esa Vakkilainen on uusiutuvien energiajärjestelmien professori LUT-yliopistolla Lappeenrannassa. Hän on työskennellyt teollisuuden energiajärjestelmien, energiansäästön, energiantuotannon parissa ja tutkii aktiivisesti teollisuuden energiankäytön alentamista.

Liisa Rohweder,
WWF
KTT Liisa Rohweder on WWF Suomen pääsihteeri ja toimitusjohtaja. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja hänellä on monia luottamustehtäviä. Hän on mm. Lappeenrannan yliopiston hallituksen jäsen, Helsingin yliopiston, Aalto Yliopiston, OP Pohjolan, S-Ryhmän ja Luken kestävää kehitystä edistävien advisory boardien jäsen.

Ulla Suomi,
Motiva
DI Ulla Suomi on kokenut energiatehokkuuden politiikkatoimien toimeenpanon ja vaikutusten arvioinnin asiantuntija. Hän on Motivassa seurannan ja vaikutusten arvioinnin liiketoiminta-alueen johtaja ja toimii tiiviissä yhteistyössä valtionhallinnon kanssa kansallisen energiatehokkuuden kehittämiseksi.

Lisätietoja

Kysy kilpailusta

viestintäpäällikkö Minna Mattsson
Motiva Oy
Puhelin 040 505 3151,
minna.mattsson [at] motiva.fi

tiedottaja Auli Elolahti
Motiva Oy
Puhelin 041 507 7309
auli.elolahti [at] motiva.fi

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial