Extranet-valikko
VALIKKO
Vuoden Energianerokas -kilpailu

Työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva ovat myöntäneet Vuoden Energianerokas 2019 -tunnustuksen viidelle erilaiselle energiatehokkuusteolle. Tässä kisassa pienikin voi olla suurta. Vaikuttavuus, erottuvuus ja rohkeus ovat valttia.

Kilpailu

Työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva ovat palkinneet vuoden 2019 ansioituneimmat energiatehokkuusteot Vuoden energianerokas-tunnustuksella. Vuoden energianerokas -tunnustus myönnettiin vuonna 2019 ensimmäistä kertaa.

 

KUKA VOI OSALLISTUA KILPAILUUN?

Kilpailuun saivat osallistua energiatehokkuussopimuksiin liittyneet yritykset ja kunta-alan toimijat. Myös järjestelmä/palveluntarjoaja saivat ilmoittaa esimerkiksi asiakasyrityksen tai kunnan mukaan kilpailuun, jos tämä on mukana energiatehokkuussopimuksessa. Kilpailuun oli mahdollista osallistua myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla.

 

Haussa energianerokkaimmat teot

Kilpailuun haettiin energiatehokkuustekoja, joka olivat

  • konkreettisia energiankäyttöä tehostaneita toimenpideitä,
  • kampanjoita,
  • koulutuksia,
  • viestintätekoja,
  • toimintatapoja tai
  • mitä tahansa esimerkillisia tapoja edistää energiatehokkuutta.

 

Millainen teko on energianerokas?

VAIKUTTAVA & TULOKSELLINEN

Vaikuttava energiatehokkuusteko on tekijän kannalta tuntuva ja merkityksellinen. Teolla voi olla myös laajempaa alueellista tai yhteiskunnallista merkitystä. Tuloksellinen teko on onnistuneesti toteutettu ja sen hyödyt ovat moninaisia.

KEKSELIÄS & INNOSTAVA

Kekseliäät energiatehokkuusteot erottuvat joukosta. Innostavimmista teoista huokuu tahto parantaa toimintaa sekä luoda ja kokeilla uutta. Rohkea ja uudenlainen toteutustapa on usein merkki nerokkuudesta.

 

 

Ilmoittaudu mukaan

IlmoittAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Ilmoittautuminen vuoden 2019 kilpailuun päättyi 4.11.2019.

 

Voittajat

Vuoden energianerokkaat 2019

Vuoden Energianerokas 2019 -tunnustuksen saivat Keskon ja Granlund Oy:n yhdessä toteuttama uudenlainen päivittäistavarakaupan energiankierrätysjärjestelmä, lapualaiskoulujen kehittämä konsepti energiataitojen oppimiseen ja opetukseen (Future Energy Skills and Gamifigation), Tampereen kaupungin ja Tampereen Sähkölaitoksen yhteistyössä toteuttama maauimalan energiaratkaisu, Orion-konserniin kuuluvan Fermionin tehtaan hönkähöyryn höytykäyttö sekä perheyhtiö MSK Plastin toteuttama tyhjäkäyntikävely ja -seuranta.

PALKITUT TEOT

Kilpailuohjeet

kilpailuohjeet

Niistä löydät tietoa seuraaviin kysymyksiin: Kuka voi osallistua kilpailuun? Millaisella energiatehokkuusteolla kilpailuun voi osallistua? Miten kilpailuun osallistutaan? Ovatko ilmoitettamasi tiedot julkisia? Miten voittajat valitaan?

Kilpailuohjeet

 

Tuomaristo

TUOMARISTO

Vuoden 2019 energianerokkaat valitsi tuomaristo, jonka jäsenet koostuvat alan arvostetuista asiantuntijoista.

Tuomariston jäsenet:

Tiina Sekki,
Energiavirasto
TkT Tiina Sekki toimii yli-insinöörinä Energiavirastossa päävastuullaan energiatehokkuussopimukset. Hän on pitkän linjan rakennetun ympäristön energia- ja ympäristöasiantuntija, jolla on kokemusta yksityiseltä ja julkiselta sektorilta.

Pia Kotro,
TEM
DI Pia Kotro on erityisasiantuntija työ- ja elinkeinoministeriössä, tehtävänään energiatehokkuusdirektiivin toimeenpano. Hän on työskennellyt myös teollisuuden tuotanto- ja ympäristötehtävissä sekä kuntapuolen kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden tehtävissä.

Janne Hietaniemi,
Solved
DI Janne Hietaniemi on cleantech-alan innovatiivisten liiketoimintamallien asiantuntija, Solvedin varatoimitusjohtaja ja perustajajäsen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus cleantech-liiketoiminnasta sekä teollisuuden energiatehokkuudesta.

Esa Vakkilainen,
LUT-yliopisto
TkT Esa Vakkilainen on uusiutuvien energiajärjestelmien professori LUT-yliopistolla Lappeenrannassa. Hän on työskennellyt teollisuuden energiajärjestelmien, energiansäästön, energiantuotannon parissa ja tutkii aktiivisesti teollisuuden energiankäytön alentamista.

Liisa Rohweder,
WWF
KTT Liisa Rohweder on WWF Suomen pääsihteeri ja toimitusjohtaja. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja hänellä on monia luottamustehtäviä. Hän on mm. Lappeenrannan yliopiston hallituksen jäsen, Helsingin yliopiston, Aalto Yliopiston, OP Pohjolan, S-Ryhmän ja Luken kestävää kehitystä edistävien advisory boardien jäsen.

Ulla Suomi,
Motiva
DI Ulla Suomi on kokenut energiatehokkuuden politiikkatoimien toimeenpanon ja vaikutusten arvioinnin asiantuntija. Hän on Motivassa seurannan ja vaikutusten arvioinnin liiketoiminta-alueen johtaja ja toimii tiiviissä yhteistyössä valtionhallinnon kanssa kansallisen energiatehokkuuden kehittämiseksi.

Lisätietoja

Kysy kilpailusta

viestintäpäällikkö Minna Mattsson
Motiva Oy
Puhelin 040 505 3151,
minna.mattsson [at] motiva.fi

tiedottaja Auli Elolahti
Motiva Oy
Puhelin 041 507 7309
auli.elolahti [at] motiva.fi

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial